• 2. TRIN TIL BEDRE AKUSTIK

    LØSNINGSMODELLER

    Klik på knappen nederst på siden for at komme videre til næste trin

TOTAL & ZONE AKUSTIK

2 MÅDER AT LØSE DINE AKUSTIKPROBLEMER PÅ

Der findes forskellige måder at løse akustikproblemer på i boligen. Hos Earmark Akustik har vi valgt at gøre det nemt og præsenterer derfor 2 effektive løsningsmodeller, som hver især har forskellige udgangspunkter i forhold til at få styr på akustikken.

TOTAL AKUSTIK

Fokus: Optimering af hele rummets akustik.

Fremgangsmåde: Opsætning af absorbenter fordelt i hele rummet for at minimere generende lydrefleksioner fra hårde overflader ligemeget hvor du befinder dig henne i rummet.

ZONE AKUSTIK

Fokus: Optimering af akustikken i bestemte dele af rummet.

Fremgangsmåde: Opsætning af mindre grupper af absorbenter for at mindske generende lydrefleksioner i bestemte zoner, hvor der er meget aktivitet.

TOTAL AKUSTIK

Metode

En Total akustisk løsning er for dig som ønsker et “blødt” og behageligt lydmiljø hvor du end befinder dig i rummet. Det handler derfor om at dække så store lydreflekterende overflader som muligt. En god ide er at starte med loftet, da dette er en stor overflade som kaster lyden tilbage i rummet. Derudover er loftet oftest mest tilgængeligt med hensyn til at få plads til meget lydabsorberende materiale. Har du store lydreflekterende vægoverflader, skal der noget på væggene for at stoppe den lyd som bliver kastet tilbage i rummet. Især hvis de lydreflekterende overflader er tæt på spisebord, sofa, kogeø eller andre steder hvor du opholder dig meget i rummet.

Mængde

Som en tommelfingerregel skal der minimum opsættes lydabsorberende materiale svarende til 25-30% af det samlede gulvareal for at opnå denne effekt. Har du for eksempel et køkken-alrum på ca. 40 m2 skal du minimum bruge mellem 10-12 m2 lydabsorberende materiale for at opnå et tilfredsstillende resultat. Vi anbefaler minimum 25% til rum med alm. lofthøjde og 30% hvis du har loft til kip.

Effekt

Du vil opleve en markant lavere efterklangstid og en totalforvandling af hele rummets akustik. Du vil minimere et stort lydreflekterende areal som førhen kastede lyden tilbage i rummet. Opsættes vægabsorbenter vil du yderligere minimere stående lydbølger og akustiske hotspots.

“Placér absorbenter på både vægge og lofter. Således tager du højde for både horisontale og vertikale lydsvingninger”.


EKSEMPEL PÅ TOTAL AKUSTIK

PRIVATKUNDE HØRSHOLM

RUMTYPE STØRRELSE GULV VÆGGE LOFT
Køkken-alrum 40 m2 Klinker, Træ Pudset mursten, gips Til kip

Billede 1: Indrammet loftplader i specialmål på skråloft. Akustikbilleder placeret tæt på kogeø og spisebord.

 

Billede 2: Indrammet loftplader i specialmål på skråloft. Placeret i symetrisk mønster ud fra lampeudtag.

 

Billede 3: Indrammet loftplader i specialmål på skråloft. Akustikbillede sat på reol tæt på spisebord.

 

ANVENDTE PRODUKTER

PRODUKTER ANTAL FORMAT M2
Earmark Frame 10 84×120 10,08
Earmark Akustikbilleder 1 120×120 1,44
Earmark Akustikbilleder 2 60×60 0,72
Samlet M2 12,24

ZONE AKUSTIK


Metode

En Zone akustisk løsning er en populær løsning blandt mange af vores kunder. Den adskiller sig fra en Total akustisk løsning ved kun at fokusere på bestemte zoner i rummet. Ved at koncentrere lyddæmpningen i de steder i rummet hvor familien oftest er samlet kan man komme langt på et mere sparsomt budget. Spiseplads, kogeø og sofa/tv-stue er alle oplagte zoner at placere lydabsorbenter, da hele familien samles her og både samtaler og aktivitetsnivauet er højt.

Mængde

Minimum 4 lydabsorbenter i formatet (120x120cm) eller (150x100cm) over for eksempel spisebordet er super effektivt. I kombination med en vægabsorbent eller to vil du lokalt skabe en akustisk zone med et særdeles “blødt” og behageligt lydmiljø.

Effekt

Du vil opleve en tydelig forbedring af akustikken, i den zone hvor der er opsat absorbenter. Denne løsning vil bidrage til at minimere den generelle efterklangstid i hele rummet, samt minimere stående lydbølger og akustiske hotspots. Det vil dog være i den akustiske zone, at du tydeligt vil mærke forbedringen.

“Ved at koncentrere lyddæmpningen i de steder i rummet hvor familien oftest er samlet kan man komme langt på et mere sparsomt budget”.


EKSEMPEL PÅ ZONE AKUSTIK

PRIVATKUNDE VÆRLØSE

RUMTYPE STØRRELSE GULV VÆGGE LOFT
Køkken-alrum i vinkel 50 m2 Træ Pudset mursten, gips Til kip

Billede 1: Indrammet loftplader på skråloft. Akustikbillede placeret tæt på spisebord og kogeø.

Billede 2: Indrammet loftplader på skråloft.

Billede 3: akustikbillede sat over sofa.

ANVENDTE PRODUKTER

PRODUKTER ANTAL FORMAT M2
Earmark Frame 4 120×120 5,76
Earmark Akustikbilleder 2 240×120 5,76
Samlet M2 11,52

GÅ VIDERE TIL TRIN 3