Sådan foregår lyddæmpning af rum

 

For at klæde dig ordentlig på til at vælge den optimale akustikregulering til lige netop dit behov, er det vigtigt at have en smule kendskab til hvilke faktorer der påvirker din rumakustik.

Når de akustiske problemer er identificerede, kan vi i fællesskab fokusere på hvilke produkter og materialer der bedst løser problemet og hvilken løsning der passer som støjdæmpning af dine rum.

MERE OM AKUSTIK

| 1 |

Identificér problemet

Efterklangstid – Den tid det tager lyden at dø ud

Efterklangstiden kan forklares meget simpelt: fra du begynder at tale, synge eller spille musik til, den lyd der bliver frigivet, ikke kan høres længere. Der er brug for lyddæmpning af rum når efterklangstiden er for lang, og den opleves som et generende ekko.

Stående lydbølger – Lydbølger der svinger mellem overflader

Disse lydbølger opstår uanset hvad, når vi taler eller generelt frigiver lyd. Når dette sker mellem hårde, parallelle overflader, skaber det dårlig rumakustik, og så er der brug for støjdæmpning af rum.

Akustiske hotspots – Overflader, hvor lyden bliver forstærket

Et akustisk hotspot defineres ved de områder, hvor de hårde, reflekterende overflader forstærker lyden. Når lydbølger reflekteres tilbage i rummet, og blandes med direkte lyd, skaber det forstyrrende støj. Derfor er lyddæmpning af rum, altså nødvendigt når disse tre faktorer spiller ind.


| 2 |

Løs problemet

Det anbefales at beklæde både vægge og lofter med lydabsorberende materiale. Mængden bør svare til mindst 25-30% af det samlede gulvareal, for at opnå god lyddæmpning af rum. Det kan være en god idé at opsætte akustikbilleder på problematiske vægflader i to dimensioner, for at fange lydbølger der går både på tværs og på langs af rummet.

Lyddæmpning af rum starter oftest ved at opsætte lydabsorbenter ved de områder i rummet, hvor man opholder sig mest.

 

 

Total- vs. zoneløsning

Netop ved at fokusere på de områder af rummet, hvor man opholder sig mest, kan der opnås en både effektiv og budgetvenlig akustikløsning. Dette kaldes en zoneløsning. I rum, hvor de akustiske behov er større, opsætter man både væg- og loftsabsorbenter i hele rummet, hvilket kaldes en totalløsning.

SE CASES

Produkter

Akustiklofter er perfekte til støjdæmpning af rum, hvor der skal dækkes et stort lydreflekterende område, uden at budgettet går helt over styr. Vægabsorbenter kan placeres tæt på støjkilden, og absorbere en stor del af den direkte lyd. Det er altså mest optimalt at kombinere akustiklofter og vægabsorbenter, for at komme de akustiske udfordringer til livs.

SE PRODUKTER


| 3 |

Vejledning til lyddæmpning af rum

Vores kompetente rådgivere har igennem de sidste 10 år hjulpet glade og tilfredse kunder med lyddæmpning af rum. Deres erfaring giver dem alle redskaber til at få styr på rumakustik, lige hvor du har brug for det.

Lær mere om det lydabsorberende materiale vi bruger til at akustikregulere