MENNESKET & LYD

VORES HØRELSE ER IKKE SKABT TIL INDENDØRS LYD

 

 

Hørelsen

I dag er hørelsens vigtigste funktion at gøre det lettere, at kommunikere med andre mennesker. Hørelsen er dog stadig den dag i dag tilpasset til at modtage og registrere de lyde, der findes ude i naturen og ikke i et hus, hvor lyden reflekteres tilbage som støj.

Akustikproblemer

I dag har mange rum dårlig akustik, fordi nutidens byggeri ofte består af hårde flader, såsom beton, glas og stål, der kaster lyden rundt i rummet. Mange oplever derfor gener som stress og koncentrationsbesvær grundet unødvendig støj i dagligdagen.

Positive effekter

Med den rigtige akustiske løsning kan man øge trivsel og velvære både på arbejdspladsen og i boligen. God akustik stimulerer koncentration og motivation, giver bedre mulighed for at huske, lytte og fokusere, reducerer risikoen for mental træthed og stress, samt øger den personlige trivsel, velvære og livskvalitet.

 

AKUSTISKE BEGREBER

FORSTÅ TERMINOLOGIEN

AKUSTIK

AKUSTIK

Studiet af lyd og dens bevægelse igennem luft, væsker og faste materialer. Vi anvender begrebet til at beskrive det opfattede lydmiljø i forskellige rum og situationer.

LYD

LYD

Den gentagne forplantning af trykbølger gennem luft. Korte og lange lydbølger fortolkes af øret som henholdsvis lyse og mørke toner.

STØJ

STØJ

Kaotiske og påtrængende lydbølger betegnes som støj. Støj opfattes som uønsket lyd, rungen og ekko, som kan forårsage stressfulde miljøer.

STÅENDE LYDBØLGER

STÅENDE LYDBØLGER

Lydbølger, der opstår mellem hårde parallelle flader, f.eks. gipsvægge og glaspartier. Disse skaber et ubehageligt ekko, der forringer lydkomforten i rummet, og kan fjernes ved hjælp af vægabsorbenter.

LYDABSORPTION

LYDABSORPTION

Når lyd rammer en lydabsorbent omdannes lydens bevægelse til varmeenergi, og bremses derved i at blive reflekteret ud i rummet.

EFTERKLANGSTID

EFTERKLANGSTID

Den tid det tager lyden at dø ud efter lydkilden er ophørt. En for lang efterklangstid opleves som et generende ekko. Jo større andel af rummets samlede overflade, der absorberer lyden, desto mindre efterklang vil rummet have.

TALEFORSTÅELIGHED

TALEFORSTÅELIGHED

Taleforståelighed er et udtryk for, hvor godt tale kan høres og forstås i et rum. Dårlig taleforståelse opstår, når de talte ord ikke når at dø ud, før de næste ord når frem til lytteren.

AKUSTISKE HOTSPOTS

AKUSTISKE HOTSPOTS

Hårde lydreflekterende vægflader hvor lyden bliver forstærket.

 SE EKSEMPLER PÅ HVORDAN DE ER BLEVET LØST

CASES

AKUSTIKREGULERING

Da lydbølger bevæger sig multidimensionelt, vil en optimal løsning ofte indebære lydabsorbenter i flere dimensioner. Derfor tilbyder vi akustikløsninger til både vægge, lofter og rumdeling. Ved at tilføre et rum lydabsorption i den rigtige mængde og på de rigtige steder, er det muligt at skabe god akustik. Vi sørger for at tilpasse løsningen til rummets opbygning og indretning, samt de aktiviteter rummet skal danne ramme for.

SÅ NEMT ER DET

RÅDGIVNING

RÅDGIVNING

Vi hjælper dig igennem hele processen med lyddæmpning. Fra analyse til færdig montering. Kontakt os for at snakke med en af vores eksperter.

BESTILLING

BESTILLING

Find det helt rigtige produkt til dit behov. Vi leverer alt fra unikke akustikbilleder til totalløsninger fra gulv til loft. Gå til produkter for at se nærmere.

LEVERING OG MONTERING

LEVERING OG MONTERING

Produkterne leveres i løbet af få dage og kan nemt monteres selv. Alternativt står vores profesionelle montører altid klar til at hjælpe.