Restauranter med god akustik

Synes du også det kan være svært at finde restauranter med god akustik?

Mange restauranter tænker ikke akustik ind i indretningen, men fokuserer i stedet udelukkende på det visuelle udtryk – at det ser smart, moderne og hyggeligt ud. Det er dog de færreste restauranter, som formår at skabe den hyggelige stemning, som de gerne vil udtrykke. Dette skyldes ofte, at lokalerne fyldes med larm og generende støj, når de mange gæster samles i restauranten. Derudover er klirren fra tallerkner, snak og grin, lyde fra køkkenet og døre der åbner og lukker. Alle disse lydkilder bevæger sig så rundt inde i lokalet og kan ikke slippe ud. Derfor opstår der hurtigt en lang efterklangstid, som medvirker til at restaurantens gæster må tale højere og højere for at kunne føre en samtale.

Dårlig akustik er et problem, der kan løses med den rette mængde lydabsorberende materiale. Produkter såsom loftsplader, akustikbilleder og gulvtæpper bidrager til at stoppe lydenes bevægelse tilbage ud i lokalet. Desværre er det ofte noget, som restauranter ikke tænker ind i indretningen eller helt udelader, da de forbinder akustikregulering med store gipsplader i hele loftet. Men god akustik kan sagtens opnås uden at gå på kompromis med indretningen. Med diskrete loftsplader og dekorative akustikbilleder, kan støjen reduceres, samtidig med at restauranten bibeholder sin indretningsstil. På denne måde skabes en behagelig atmosfære, hvor gæsterne kan slappe af og nyde deres madoplevelse og selskab.

Selvom mange restauranter er plaget af dårlig akustik, så findes der også enkelte, hvor der er taget højde for akustikken. Så hvis du skal ud og spise i den kommende tid og savner en liste over restauranter med god akustik, så se aktuelle cases på akustikløsninger på både AKUART og Earmarks hjemmeside.

You may also like