Den røde cottage, Earmark, akustikken, Akuart, akustikregulering

Sådan forbedrer du akustikken

Tjek akustikken

Oplever du ofte generede ekko? Flyder støj og samtaler sammen så koncentrationen halter? Så er det højst sandsynligt akustikken der er problemet. I det følgende afsnit vil vi kort forklare hvordan man identificerer sine akustikproblemer.

Det er vigtigt, at få identificeret de akustiske problemer, da det giver et langt bedre udgangspunkt for at finde den korrekte løsning for både dig og os. Dårlig akustik skyldes ofte at en lang efterklangstid og stående lydbølger skaber et forstyrrende ekko, fordi de hårde overflader i rummet reflekterer lyden tilbage. Forstil dig at lydbølgerne bevæger sig fra væg til væg, som en hoppebold fanget i en meget lille kasse. Først efter mange ganges reflektion dør bølgerne stille ud. Disse akustiske hotspots opstår i forbindelse med at lyden bliver sendt tilbage fra lydreflekterende overflader såsom bare vægge, glaspartier, fliser, gulv og loft. Her bliver de blandet med den direkte lyd som f.eks. tale, hvilket påvirker både taleforståelighed og koncentration. Ved at identificere problemet kan Earmark lettere tilpasse en akustikløsning, som vil fungere optimalt for jer.

To løsningsmodeller

Earmark tilbyder to typer løsningsmodeller, som begge vil tage højde for dine individuelle behov, budget og indretningsstil. Ved en totalløsning placeres lydabsorbenter på både vægge og lofter, fordi man på denne måde tager højde for lyd, der svinger både vertikalt og horisontalt. Ved en zoneløsning fokuseres på de steder i rummet, hvor samtalen oftest er samlet. Det kan være et køkkenalrum, en sofa/tv-stue i hjemmet eller mødelokale og kantine på kontoret. Hvis man koncentrerer lyddæmpningen der hvor man er samlet, kan man få en akustikløsning på et langt mere sparsomt budget. Vores akustikprodukter varierer alt efter dine behov, dit budget og din indretningsstil. For eksempel er loftprodukter en billigere løsning, hvor vægabsorbenter har mulighed for at blive placeret meget tæt på støjkilder. Vi anbefaler ofte en kombination, idet den tager højde for både vertikale og horisontale lydsvingninger og dermed dæmper støjen mest effektivt.

Montering af vores produkter er i princippet helt op til dig. Er du frisk på at klare det selv, er alle vores produkter designede med nemme montagesystemer. Har du ti tommelfingre kommer vi også gerne og hjælper med opsætningen. Har du stadig svært ved at identificere dit problem, eller gennemskue hvilke produkter der vil være rigtige for dig, kan du finde inspiration i vores cases eller følg vores boligguide på hjemmesiden her.

Måske der er et eksempel som svarer præcis til dit problem, eller måske en bestemt stil, som passer perfekt på dig. Hvis ikke er du også velkommen til at kontakte en af vores eksperter.

 

 

You may also like